Werkloosheid Geraardsbergen gedaald van 7,1% naar 6,3% door Maatwerkplan

Zes jaar geleden besliste het stadsbestuur van Geraardsbergen om de lokale werkgelegenheid verder te ontwikkelen. Dat heeft ondertussen zijn vruchten afgeworpen: de werkloosheid ging van 7,1% naar 6,3%. Via een brainstorm met alle betrokkenen werden ideeën gesprokkeld om een nieuw maatwerkplan op te maken, deze keer met horizon 2030.

Samen met partners OCMW, VDAB, lokale derdenorganisaties en Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen maakte het stadsbestuur een plan op maat op om het aantal jobs in Geraardsbergen te verhogen. De jobratio (het aantal jobs per 100 inwoners op arbeidsleeftijd) is immers laag voor een verstedelijkt gebied als Geraardsbergen. Hierdoor pendelen vele inwoners noodgedwongen dagelijks naar het werk. Het maatwerkplan beoogt daarom ook om meer inwoners op een duurzame manier aan het werk te krijgen.

In de voorbije zes jaar werden grote inspanningen geleverd om de lokale bedrijvigheid te verhogen en de werkzoekenden te versterken. Hierdoor kunnen de projectpartners een mooi resultaat voorleggen: de werkloosheid daalde immers van 7,1 naar 6,3%.

Toch blijft de lokale werkgelegenheid een aandachtspunt: de jobratio in Geraardsbergen is nog altijd heel lag. Voor elke honderd werkende mensen in Geraardsbergen zijn er slechts 43 jobs in eigen stad. Dat moet stelselmatig omhoog. Een brainstorm met alle projectpartners op 5 november leverde alvast heel wat ideeën op om een nieuw ambitieus maatwerkplan tewerkstelling voor de stad Geraardsbergen op lange termijn.

MEER INFO

Artikel Het Laatste Nieuws: Tewerkstellingsplan Concordia 2020 werpt vruchten af: "Werkloosheid gedaald van 7,1 naar 6,3%"

Beeld:  © Frank Eeckhout

Terug naar lijst