Vlotte start voor nieuw samenwerkingsverband

Afgelopen vrijdag mochten we op een mooie opkomst rekenen voor de eerste Regioraad van Zuid-Oost-Vlaanderen. Dit nieuwe bestuursorgaan zal functioneren als een soort Algemene Vergadering.

Tijdens deze eerste Regioraad werd Jenne De Potter (stad Zottegem) aangesteld als voorzitter. Hij wordt hierbij geflankeerd door ondervoorzitters Véronique Fontaine (stad Geraardsbergen) en Jan Van Gyseghem (Voka Oost-Vlaanderen). 

Trotse regiocoördinator Fons Wauters rekent erop dat deze vergadering de start is van een duurzaam en constructief verhaal voor Zuid-Oost-Vlaanderen.

Regioraad in detail

De leden van dit nieuwe bestuursorgaan voeren mee het streekdebat en zullen het project “Versterkt streekbeleid” op de grote lijnen mee aansturen.

Zo komen we samen met lokale besturen, de Provincie Oost-Vlaanderen, sociale partners, VDAB en Solva tot gedragen keuzes in het belang van de regio. En dit op vlak van duurzame lokale economie en ondernemerschap, mobiliteit en optimale matching van vraag en aanbod op de regionale arbeidsmarkt.

Voorzitter De Potter staat alvast 100% achter het nieuwe samenwerkingsverband: “Door intensiever samen te werken en onze krachten te bundelen kunnen we veel meer bereiken en geven we een extra dynamiek aan het socio-economisch leven in onze streek”.

De voltallige ploeg van de Regioraad voor Zuid-Oost-Vlaanderen ziet u hieronder in beeld.

Terug naar lijst