Verruim je blik met 360° - open ruimte in de Vlaamse Ardennen

We zijn allemaal fan van de rust, de open ruimte en het mooie karakteristieke landschap van de Vlaamse Ardennen. We mogen er dan ook trots op zijn. Het is er fijn om te wonen, te leven, te werken, te vertoeven, op bezoek te komen.

Het is dan ook zaak om samen zorg te dragen voor deze waardevolle open ruimte.

Daarom nodigen we jullie graag mee uit voor een studiedag van Vormingplus Vlaamse Ardennen, Provincie Oost-Vlaanderen en Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen: 360° open ruimte.

What's in it for you?

  • Krijg er een frisse blik op de aanpak om deze open ruimte alle kansen te geven. Zonder daarbij de nood aan wonen, werken en recreëren uit het oog te verliezen.
    • Enkele enthousiaste experten maken van Vlaamse ambities als de betonstop, burgerparticipatie, het nut van ecosysteemdiensten en vrijwaren van de open ruimte geen ver-van-mijn-bed-show maar een haalbare kaart. Ook in deze eerder landelijke regio.
    • Vanuit SOLVA|Streekoverleg helpen wij mee sleutelen aan een elegante verbinding tussen de open ruimte en andere maatschappelijke functies die er vervuld worden.
    • Tijdens de studiedag licht Bart Wallays, algemeen directeur van SOLVA, alvast meerdere concrete voorbeelden toe, zodat je die zelf niet hoeft te zoeken.
  • Kom kennis van zaken opdoen. Ontdek oplossingen op maat van uw stad of gemeente, hoe klein dan ook.
  • Laat je inspireren en leg je bezorgdheden of succesverhalen voor aan anderen. Kortom, word zelf bedreven in het bedenken van een aanpak om in de toekomst om te gaan met de beperkte en kostbare open ruimte.

Praktisch

Wanneer: vrijdag 16 november 2018, onthaal om 13.00u

Waar: Provinciaal Erfgoedcentrum Ename, Lotharingenstraat 1, 9700 Ename-Oudenaarde

Inschrijven

Terug naar lijst