Opleiding sociaal aanbesteden - save the date

Handel & SEVA - de 2 clusterwerkingen rond sociale economie uit de regio - en Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen slaan de handen in elkaar om een interessante gratis opleiding te voorzien in verband met sociaal aanbesteden.

Als lokaal bestuur ben je gebonden aan de wet op de overheidsopdrachten. En toch is het mogelijk om een overheidsopdracht strategisch in te zetten, met een maximale sociale impact. Op deze manier kan je als lokaal bestuur mee zorgen voor een lokale tewerkstelling van kansengroepen en bied je opportuniteiten om sociale economie in de regio verder uit te bouwen. 

In deze halve dag zal Mieke Pieters, expert bij The Global Picture, de focus leggen op praktijkgerichte vorming met heel wat voorbeelden uit de eigen regio Zuid-Oost-Vlaanderen.

Zij werkte mee aan de praktijkgids sociaal aankopen, een leidraad met zowel een stappenplan als concrete voorbeelden en het juridische kader rond overheidsopdrachten. Deze gids vormt het uitgangspunt voor deze infosessie en kan je alvast gratis downloaden via deze link.

Deze opleiding is relevant voor:

  • Algemene directeurs
  • Financiële directeurs
  • Medewerkers van centrale aankoopdiensten of verantwoordelijke aankopen
  • Schepenen werk, sociale economie, economie, tewerkstelling, financiën

We werken nog volop aan het exacte programma en de inhoud.

Hou alvast één van deze twee halve dagen vrij (9u-13u):

  • Dinsdag 16 oktober 2018 te Haaltert
  • Donderdag 18 oktober 2018 te Brakel

Na de infosessie voorzien we een lunch met broodjes.

Van harte welkom!  

Terug naar lijst