Dag van de ondernemer

Op de dag van de ondernemer, vrijdag 16 november, willen Streekoverleg en SOLVA de Zuid-OOst-Vlaamse ondernemers in de bloemetjes zetten.

Omdat ze belangrijke schakels zijn om een sterk economisch netwerk uit te bouwen. Omdat ze onmisbaar zijn om de streek aantrekkelijk te maken om er te wonen en te werken.

Ondernemen in het hart van de gemeente of stad

Het liefst gebeurt dat ondernemen zoveel mogelijk in de kernen. Als we werken, wonen en leven met elkaar vervlechten in sterke kernen brengt dit zoveel voordelen met zich mee:

  • Een gemeente of stad blijft levendig als er voldoende voorzieningen zijn, wat mensen aantrekt om er zich te vestigen
  • Werk in eigen streek opent de mogelijkheid om duurzame verplaatsingen in het woon-werkverkeer te stimuleren. Werken op wandel- of fietsafstand, klinkt dat niet interessant?
  • Een kernversterkend economisch beleid trekt startende ondernemers aan. Wanneer de kern boeiend en dynamisch blijft, komt er genoeg volk voorbij om te zorgen dat de ondernemers hun job en passie kunnen blijven uitoefenen

Ondernemen op bedrijventerreinen

Voor ondernemers is het natuurlijk niet altijd mogelijk om zich in de kern te vestigen, door bijvoorbeeld de bedrijfsactiviteit of de grootte van het bedrijf. We beseffen dat er ook ruimte nodig is om de economische ambities van de regio mogelijk te maken. Hier komt ondernemen op bedrijventerreinen in het vizier.

SOLVA | Streekoverleg willen hierbij inzetten op terreinen waarbij ondernemen, duurzaamheid, biodiversiteit en een vlotte bereikbaarheid hand in hand gaan. Om voldoende ruimte te creƫren voor ondernemers en ondernemingen en tegelijkertijd rationeel om te gaan met de schaarse onbebouwde gronden, mikken we meer en meer op het herwaarderen van bestaande bedrijventerreinen.

Terug naar lijst