28 elektrische deelauto's in Zuid-Oost-Vlaanderen

Vanaf nu zijn in 15 gemeenten in onze regio één tot drie elektrische deelwagens ter beschikking voor inwoners. Dit unieke initiatief van SOLVA | Streekoverleg met ondersteuning van Autodelen.net en Valckenier werd op maandag 22 juni gelanceerd op een persconferentie in aanwezigheid van Vlaams minister Peeters en Vlaams minister Somers.


Lees meer...

Maatwerkplannen voor lokale werkgelegenheid in Ronse en Geraardsbergen werpen vruchten af

Zeven jaar geleden werden in Ronse en Geraardsbergen de eerste maatwerkplannen gesmeed om de werkgelegenheid in eigen stad verder te gaan ontwikkelen. Een positieve evolutie van de werkloosheidsgraad stimuleerde beide steden om nieuwe actieplannen op te maken.


Lees meer...

Conclusies onderzoek 'Hergebruik hoeves - een uitdaging!'

(Oost-)Vlaanderen telt steeds minder landbouwbedrijven en steeds meer bestaande hoeves krijgen een niet-agrarische bestemming. Dit zorgt voor een aantal grote uitdagingen. Een diepgaand onderzoek rond deze problematiek drong zich op.


Lees meer...

Elektrisch autodelen in Zuid-Oost-Vlaanderen van start in 2020

Intercommunales SOLVA en DDS geven via een raamovereenkomst een boost aan het elektrisch autodelen in hun regio's. Het autodeelsysteem Valckenier Share wordt in 2020 alvast in 8 Zuid-Oost-Vlaamse gemeenten gelanceerd, maar ook andere steden en gemeenten kunnen nog aansluiten.


Lees meer...

Positieve evolutie in Ronsese werkloosheidsgraad door maatwerkplan

Van 15% procent werkloosheid naar 9,3% in zes jaar, dat is het resultaat van een gezamenlijk plan om de lokale werkgelegenheid een duw in de rug te geven. De partners hopen dit resultaat nog te verbeteren door een actualisatie van het maatwerkplan.


Lees meer...

Werkloosheid Geraardsbergen gedaald van 7,1% naar 6,3% door Maatwerkplan

Het meerjarenproject Concordia2020, een gezamenlijk project dat de lokale werkgelegenheid een boost moest geven, is geslaagd in zijn opzet. De partners van het project hopen met een nieuw plan op lange termijn op dit elan verder te bouwen.


Lees meer...

Zuid-Oost-Vlaanderen verder versterken via verlengd project ESF Versterkt streekbeleid

De huidige projectperiode van het ESF-project Versterkt streekbeleid liep af op 31 juli 2019. Ondertussen werd onze verlenging goedgekeurd en kunnen we het project nog een jaar continueren.


Lees meer...

Klimaatgezonde golf in Zuid-Oost-Vlaanderen

Sinds mei 2019 engageren alle 21 steden en gemeenten van Zuid-Oost-Vlaanderen zich voor een regiodekkende aanpak op vlak van klimaat. Zij stappen allemaal in op het project Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen en geven hiermee een krachtig signaal.


Lees meer...