Elektrisch autodelen in Zuid-Oost-Vlaanderen van start in 2020

Intercommunales SOLVA en DDS geven via een raamovereenkomst een boost aan het elektrisch autodelen in hun regio's. Het autodeelsysteem Valckenier Share wordt in 2020 alvast in 8 Zuid-Oost-Vlaamse gemeenten gelanceerd, maar ook andere steden en gemeenten kunnen nog aansluiten.


Lees meer...

Positieve evolutie in Ronsese werkloosheidsgraad door maatwerkplan

Van 15% procent werkloosheid naar 9,3% in zes jaar, dat is het resultaat van een gezamenlijk plan om de lokale werkgelegenheid een duw in de rug te geven. De partners hopen dit resultaat nog te verbeteren door een actualisatie van het maatwerkplan.


Lees meer...

Werkloosheid Geraardsbergen gedaald van 7,1% naar 6,3% door Maatwerkplan

Het meerjarenproject Concordia2020, een gezamenlijk project dat de lokale werkgelegenheid een boost moest geven, is geslaagd in zijn opzet. De partners van het project hopen met een nieuw plan op lange termijn op dit elan verder te bouwen.


Lees meer...

Zuid-Oost-Vlaanderen verder versterken via verlengd project ESF Versterkt streekbeleid

De huidige projectperiode van het ESF-project Versterkt streekbeleid liep af op 31 juli 2019. Ondertussen werd onze verlenging goedgekeurd en kunnen we het project nog een jaar continueren.


Lees meer...

Klimaatgezonde golf in Zuid-Oost-Vlaanderen

Sinds mei 2019 engageren alle 21 steden en gemeenten van Zuid-Oost-Vlaanderen zich voor een regiodekkende aanpak op vlak van klimaat. Zij stappen allemaal in op het project Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen en geven hiermee een krachtig signaal.


Lees meer...

Symposium | Van A naar D: basisbereikbaarheid tussen Aalst en Dendermonde

Hoe kunnen we zorgen voor een optimale mobiliteit tussen Aalst en Dendermonde? Door in te zetten op nieuwe fietssnelwegen, transport over de Dender, het openbaar vervoer of de doortrekking van de N41? Tijdens onze studienamiddag laten we ons licht schijnen over de verschillende mobiliteitsnetwerken in de regio en gaan we in debat met politiek en elkaar.


Lees meer...

Regiocongres 'Koers naar de toekomst', 16 mei, Aalst

SOLVA | Streekoverleg en de Provincie nodigen u uit voor hét regiocongres van Zuid-Oost-Vlaanderen: 15 sprekers brengen succesrecepten voor leefbare kernen, werk in eigen streek en vrijwaren van open ruimte


Lees meer...

SOLVA | Streekoverleg ondertekent Green Deal Duurzame Stedelijke Logistiek

35 partijen, waaronder SOLVA | Streekoverleg ondertekenen samen met Vlaanderen een engagement om zich de komende drie jaar in te zetten om leveringen in de Vlaamse steden efficiënt en emissiearm te laten verlopen


Lees meer...