Zuid-Oost-Vlaanderen verder versterken via verlengd project ESF Versterkt streekbeleid

De huidige projectperiode van het ESF-project Versterkt streekbeleid liep af op 31 juli 2019. Ondertussen werd onze verlenging goedgekeurd en kunnen we het project nog een jaar continueren.


Lees meer...

Klimaatgezonde golf in Zuid-Oost-Vlaanderen

Sinds mei 2019 engageren alle 21 steden en gemeenten van Zuid-Oost-Vlaanderen zich voor een regiodekkende aanpak op vlak van klimaat. Zij stappen allemaal in op het project Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen en geven hiermee een krachtig signaal.


Lees meer...

Symposium | Van A naar D: basisbereikbaarheid tussen Aalst en Dendermonde

Hoe kunnen we zorgen voor een optimale mobiliteit tussen Aalst en Dendermonde? Door in te zetten op nieuwe fietssnelwegen, transport over de Dender, het openbaar vervoer of de doortrekking van de N41? Tijdens onze studienamiddag laten we ons licht schijnen over de verschillende mobiliteitsnetwerken in de regio en gaan we in debat met politiek en elkaar.


Lees meer...

Regiocongres 'Koers naar de toekomst', 16 mei, Aalst

SOLVA | Streekoverleg en de Provincie nodigen u uit voor hét regiocongres van Zuid-Oost-Vlaanderen: 15 sprekers brengen succesrecepten voor leefbare kernen, werk in eigen streek en vrijwaren van open ruimte


Lees meer...

SOLVA | Streekoverleg ondertekent Green Deal Duurzame Stedelijke Logistiek

35 partijen, waaronder SOLVA | Streekoverleg ondertekenen samen met Vlaanderen een engagement om zich de komende drie jaar in te zetten om leveringen in de Vlaamse steden efficiënt en emissiearm te laten verlopen


Lees meer...

Vervoerregioraad Aalst pakt mobiliteitsuitdagingen ook in 2019 aan

Op donderdag 20 december speelde SOLVA|Streekoverleg gastheer voor de vervoerregioraad regio Aalst. Centraal stond de continuering van de raad in 2019.


Lees meer...

Vervoerregio Vlaamse Ardennen schiet uit de startblokken

Ruime opkomst naar startvergadering Vervoerregio Vlaamse Ardennen duidt op het belang van dit overlegorgaan. De vervoerregioraad wordt hét forum voor intergemeentelijk mobiliteitsoverleg.


Lees meer...

Stad Geraardsbergen bedankt nieuwe bedrijven

Sinds 2013 zet de stad Geraardsbergen zich op de kaart als startersstad. Voor het tweede jaar op rij werden nieuwe bedrijven in de watten gelegd tijdens een ontmoetingsmoment.


Lees meer...