Je verder verdiepen kan hier

 • Studie-en beroepskeuze

  Loopbanen starten in het onderwijs. Het is dan ook erg belangrijk dat leerlingen hun eigen talenten en interesses leren kennen zodat ze samen met hun ouders een bewuste studie- en beroepskeuze kunnen maken. Om jongeren en hun ouders hierin te ondersteunen, is de netoverschrijdende website www.onderwijskiezer.be ontwikkeld. Deze website is er voor iedereen die op zoek is naar objectieve, onafhankelijke en kwaliteitsvolle informatie over het gehele onderwijslandschap en beroepen in diverse sectoren.  

 • Functieprofielen

  Via de beroependatabank Competent zijn meer dan 500 beroepenfiches terug te vinden. Je leert er kennen welke activiteiten je binnen een bepaald beroep moet uitvoeren, wat je daarvoor moet kunnen en kennen, welke opleidingen tot het beroep leiden, ...

 • Schoolverlatersstudie VDAB

  Elk jaar maakt de VDAB een schoolverlatersstudie op. Hierin staat beschreven welk studierichtingen goed aansluiten bij de arbeidsmarkt en welke het minder goed doen. 

 • Lessenpakket VDAB voor leerkrachten

  VDAB heeft heel wat tools ontworpen om leerkrachten te voorzien van nuttige info voor hun laatstejaarsstudenten. We zetten onze schouders onder een groter gebruik van deze tools.