• Welkom

Samen voor een sterke streek

Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen pakt al meer dan 20 jaar regiogebonden vraagstukken aan op vlak van economie en ondernemen, werkgelegenheid en mobiliteit.

Sinds 1 januari 2017 ontwikkelen we samen met de 23 lokale besturen van de regio, de sociale partners, de Provincie Oost-Vlaanderen, streekintercommunale Solva en de VDAB acties rond deze thema's in het kader van het ESF-project "Versterkt streekbeleid".

Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen kan hiervoor rekenen op subsidies vanuit het Europees Sociaal Fonds, Europa en Vlaanderen. Ook de lokale besturen, de Provincie Oost-Vlaanderen en Solva zorgen voor de jaarlijkse nodige cofinanciering.

Symposium | Van A naar D: basisbereikbaarheid tussen Aalst en Dendermonde

Hoe kunnen we zorgen voor een optimale mobiliteit tussen Aalst en Dendermonde? Door in te zetten op nieuwe fietssnelwegen, transport over de Dender, het openbaar vervoer of de doortrekking van de N41? Tijdens onze studienamiddag laten we ons licht schijnen over de verschillende mobiliteitsnetwerken in de regio en gaan we in debat met politiek en elkaar.Lees meer...