Samenwerken aan sterke economische steden en gemeenten

Ontdek de quick wins en opportuniteiten die zich aandienen voor het toekomstig lokaal economisch beleid in uw stad of gemeente.


Lees meer...

Nieuwe subsidieregels voor fietsinvesteringen

Het Vlaams Gewest verhoogt de subsidies voor fietsfondsprojecten. Ontdek de nieuwe subsidieregels die lokale besturen meer slagkracht bieden om de fietsinfrastructuur in hun gemeente een boost te geven.


Lees meer...

Werkloosheidscijfers maart 2018 laagste sinds jaren

De mismatch tussen vraag (aantal vacatures) en aanbod (aantal werkzoekenden) is terug manifest zichtbaar. Streekoverleg analyseert de cijfers voor de regio.


Lees meer...

Hoe zorgen we samen voor een klimaatgezonde regio in 2050?

We planten dit voorjaar de zaadjes om de acties in het najaar te laten ontkiemen. Van visie over prioriteitenlijsten tot officiële engagementen om samen toe te werken naar een klimaatgezonde regio in 2050!


Lees meer...

Streekoverleg voluit voor gedeelde mobiliteit

Met de ondertekening van de Green Deal van de Vlaamse overheid engageren het Streekoverleg en SOLVA zich om gedeelde mobiliteit in de regio actief te promoten. We worden er immers allemaal beter van!


Lees meer...

Doe mee met de Week van de Korte Keten!

Hoeveproducent, gemeente, vereniging of school en wild van lokaal geteeld voedsel? Doe dan mee met de Week van de Korte Keten en trek iedereen mee op de kar!


Lees meer...

Aanbod duaal leren in de regio verdubbelt

Schooluitval voorkomen via duaal leren? Vanaf het schooljaar 2018-2019 zullen al 10 scholen en organisaties uit onze regio dit nieuwe systeem aanbieden voor bepaalde studierichtingen.


Lees meer...

Wat kan het Streekoverleg doen om de korte keten te versterken?

Samen met producenten, lokale besturen, B&B-uitbaters, de Provincie en EROV zochten én vonden we hier een antwoord op tijdens twee overlegtafels korte keten.


Lees meer...