Streekoverleg wijst de weg door subsidieland

Ook tijdens de zomer zitten de verschillende subsidiërende overheden niet stil. We zetten de interessantste lopende subsidieoproepen even op een rij.


Lees meer...

Opleiding sociaal aanbesteden - save the date

Handel, SEVA en Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen organiseren een gratis opleiding die laat zien dat je als lokaal bestuur de wet op overheidsopdrachten kunt naleven en toch een maximale sociale impact kan hebben.


Lees meer...

Taalachterstand? Tijd voor actie!

In onze regio heeft bijna 20% van de niet-werkende werkzoekenden een taalachterstand. De concentratie is het hoogst in Aalst, Denderleeuw, Ninove, Geraardsbergen en Ronse. Een gekende problematiek, die Streekoverleg met beide handen wil aanpakken.


Lees meer...

Charter wil Dendervallei op de kaart zetten

Een brede waaier aan partners, waaronder het Streekoverleg, wil het grote publiek laten kennismaken met de charme van de Dendervallei. Zij tekenden een charter om hier vanaf het najaar werk van te maken.


Lees meer...

Goedgevulde ronde tafel economie

Samen met IDEA Consult prikkelen rond toekomstig economisch beleid, mogelijkheden voor intergemeentelijke samenwerking en de meerwaarde van een gemeente voor haar ondernemers.


Lees meer...

Samenwerken aan sterke economische steden en gemeenten

Ontdek de quick wins en opportuniteiten die zich aandienen voor het toekomstig lokaal economisch beleid in uw stad of gemeente.


Lees meer...

Nieuwe subsidieregels voor fietsinvesteringen

Het Vlaams Gewest verhoogt de subsidies voor fietsfondsprojecten. Ontdek de nieuwe subsidieregels die lokale besturen meer slagkracht bieden om de fietsinfrastructuur in hun gemeente een boost te geven.


Lees meer...

Werkloosheidscijfers maart 2018 laagste sinds jaren

De mismatch tussen vraag (aantal vacatures) en aanbod (aantal werkzoekenden) is terug manifest zichtbaar. Streekoverleg analyseert de cijfers voor de regio.


Lees meer...