Detailhandelsplannen of -visies zijn een must voor elk toekomstgericht lokaal bestuur. De lokale detailhandel verandert immers zodanig dat kernversterking en kernafbakening eerder een noodzaak zijn dan een optie. Maar wie begeleidt lokale besturen hierin op een doeltreffende en gerichte manier?

Om hierop een antwoord te bieden slaan SOLVA, het Streekoverleg, UNIZO en de Provincie Oost-Vlaanderen de handen in elkaar. Deze 4 actoren bundelen voor de regio Zuid-Oost-Vlaanderen hun kennis, advies en begeleiding rond detailhandel.

Hoe werkt dit?
  1. Lokale besturen kunnen op aanvraag en volledig op maat van de stad of gemeente een integraal detailhandelsplan bestellen. Dit plan biedt het lokaal bestuur een integrale benadering van de economische, ruimtelijke en vastgoed componenten en maakt een totaalanalyse van jouw detailhandelsapparaat.
  2. Nadien worden concrete strategische voorstellen gedaan voor de toekomst van jouw lokale detailhandel en wordt een actieplan op maat uitgewerkt en voorgelegd.
  3. Dit proces verloopt in nauwe samenwerking met het lokaal bestuur en de lokale handelaars/ondernemers, met een strak budget én binnen een strikte timing.
Zuid-Oost-Vlaamse gemeenten enthousiast!

Zottegem en Herzele dienden als eersten een aanvraag in. De opmaak van hun integraal detailhandelsplan zit in de eindfase. Ook de gemeente Denderleeuw springt op de kar en start in 2018 aan de opmaak van haar integrale detailhandelsvisie.

Meer info

Bij Nele De Neys via ndeneys@streekoverlegzov.be of 053 60 77 08.