Starterscafés

Als starter of pre-starter word je op een bepaald moment ook wel nieuwsgierig naar hoe collega-ondernemers de zaken aanpakken. Kennis- en ervaringsuitwisseling tussen ondernemers kan vaak meer voordelen opleveren dan een doorsnee info.

Lokale besturen met een neus voor zaken zijn hier op de kar gesprongen nodigen startende ondernemers uit om binnen een informele sfeer te netwerken, informatie uit te wisselen en kennis en ervaringen te delen. Vooral in de centrumsteden komen deze initiatieven voor, nog te weinig in de overige steden en gemeenten.

Geraardsbergen is één van de voortrekkers in de regio als het gaat om starters. Zij lanceerden verschillende initiatieven om starters te ondersteunen. Zo organiseren zij ook 4 à 5 keer per jaar een starterscafé. Het volgende starterscafé in Geraardsbergen vindt plaats op 15 juni 2017. Iedereen met zin voor ondernemen is welkom!

STARTERSCLUBS VOKA

Complementair aan de starterscafés, die vooral een doelgroep uit de detailhandel bereiken, zal VOKA de gekende Breakfastclubs in onze regio vertalen naar startersclubs.

Op deze bijeenkomsten kunnen starters en startende bedrijven contacten leggen met ervaren ondernemers en experts om hun bedrijf alle slaagkansen te geven.  

De eerste Startersclub wordt georganiseerd in Ronse (11 oktober 2017). Daarna volgen Geraardsbergen (13 december 2017), Oudenaarde (14 maart 2018) en Ninove (20 juni 2018). Verdere communicatie volgt!

HOE WILLEN WIJ STARTERS ONDERSTEUNEN?

Binnen ons ESF-project “Versterkt streekbeleid” leggen we voor starters de focus op:

  • Een analyse maken van bestaande goede voorbeelden
  • Bestaande good practices oplijsten in een draaiboek
  • Starterscafés organiseren doorheen de regio